06 150 982 71

Faalangst

Faalangst

Faalangst is iets dat veel voorkomt in de rij opleidingen, het is vooral heel vervelend als je hiermee te maken hebt. Autorijden is niet niks er komt veel bij kijken ze willen tenslotte dat je veilig, vlot en zelfstandig rijdt tijdens je rijexamen, En dan heb je er ook nog faalangst erbij. Je wilt het liefst je rijbewijs zo snel mogelijk behalen op een simpele en makkelijke manier zonder al te veel stress en gedoe.

Hoe herken je Faalangst?

Het is niet vaak zo makkelijk om faalangst te herkennen. Vaak heb je al voordat je rij examen doet er al last van op school met examens en toetsen. Bij het woord examen krijg je al rillingen door je lichaam. Faalangst kan zich uiten in perfectionist of vermijdende gedrag.

De veel voorkomende signalen zijn:

Vermijden van oogcontact, met de handen friemelen, rood worden, transpireren, trillen of bibberen, wiebelen met de benen, nagelbijten, schouders samentrekken, hoofd- nek- schouder- buik- en rugpijn, warme of koude handen, droge lippen, prikkelbaarheid, vaak naar het toilet moeten, duizeligheid, versnelde hartslag, vermoeidheid- en slaapklachten, versnelde, oppervlakkige of verhoogde ademhaling die kan leiden tot benauwdheid en hyperventilatie

Faalangst begeleiding bij Autorijschool Murat

Autorijschool Murat is gespecialiseerd in mensen met rij- en faalangst we hebben speciaal rij instructeurs die speciaal zijn opgeleid in het geven van rijles aan mensen met rij- en faalangst. We proberen altijd een rustig en kalm zweer te creëren in de auto en we hebben totaal geen tijdsdruk en iets herhalen is ook nooit een probleem. We gaan juist door tot dat het goed gaat en dat we het eindresultaat kunnen bereiken. Je krijgt bij ons altijd dezelfde faalangst instructeur en auto die ook nog geduldig is en nooit vervelend vindt om te herhalen van de opdracht of uitlegt. We blijven alles zo vaak herhalen tot dat je uit eindelijk zelfvertrouwen krijgt met wat je doet, en dat levert dan minder spanningen op tijdens het examen.

Faalangst rijexamen CBR

Naast een normaal rijexamen heeft het CBR ook een faalangst examen die speciaal bedoeld is voor mensen het Rij- en Faalangst. Het Faalangst examen duurt ongeveer 80 minuten.Faalangst examen lijkt wel veel op een normaal rijexamen, het is alleen dat ze willen dat je meer op je gemak voelt en gesteld wordt tijdens je rij examen. Zodra de spanning oploopt is het mogelijk om een pauze te nemen de zogenoemde time-out je krijgt dan de mogelijkheid om weer tot rust te komen. Bij een Faalangst examen krijg je ook een speciaal examinator die het rijexamen afneemt. Het wordt altijd gestart met een intakegesprek daar legt de examinator uit hoe het examen wordt afgenomen en heb je even de gelegenheid om te vertellen hoe jij het examen beleeft en hoe jij je voelt. Zo krijg je ook even de tijd om aan de examinator te wennen. Je krijgt ook de keuze om jou rij instructeur wel of niet meeneemt tijdens je examen.

WAAROM KIEZEN VOOR AUTORIJSCHOOL MURAT?

Je wilt je rijbewijs halen in Den Haag en je bent 19 jaar of ouder, dan ben je bij Autorijschool RijBijMurat aan het juiste adres! Wacht dus niet langer en start de snelste reis naar het halen van je rijbewijs!