HET THEORIE EXAMEN

Je kunt je theorie-examen doen voor alle categorieën. Het duurt ongeveer 30 minuten, inclusief de toelichting. Je moet altijd een kwartier voor aanvang van het examen aanwezig zijn.

Het Theorie examen bestaat uit twee onderdelen.

Het eerste onderdeel bevat 25 vragen over gevaarherkenning.

Bij gevaarherkenning krijg je vragen over hoe je zou handelen in een bepaalde verkeerssituatie

2e onderdeel bevat 40 vragen, (waarvan 30 over verkeersregels en 10 over verkeersinzicht).

Bij verkeersregels en verkeersinzicht gaat het om ja/nee vragen, meerkeuzevragen en vragen waar je zelf een getal moet invullen.

Slagen

Wat je moet doen om je theorie examen te halen: minimaal 13 van de 25 vragen goed beantwoorden over gevaarherkenning en 35 van de 40 vragen goed beantwoorden over verkeersregels en verkeersinzicht.

Gevaarherkenning

Bij de vragen over gevaarherkenning geef je aan wat je zou doen:

De beste methode om je goed voor te bereiden op het theorie examen is het volgen van theorielessen bij een rijschool of een theorie cursus. Met een goede theorieopleiding slaagt u sneller voor het theorie examen.

Leermiddelen

Theorieboeken, cd-roms en onlinetheorie leermiddelen zijn te koop bij de uitgevers van verkeersmiddelen, rijscholen en in webwinkels. Je kunt daarmee goed oefenen en de theorie leren. Het CBR geeft zelf geen oefenmateriaal uit. Voor een overzicht van alle verkeersregels en de betekenis van verkeersborden kun je terecht op vele sites.

HET PRAKTIJK EXAMEN

Het praktijkexamen voor de personenauto duurt ongeveer 60 minuten. Waarvan er een kwartier beschikbaar voor een introductie en voor de toelichting op de uitslag achteraf.

Je kunt je instructeur vragen om mee te rijden en bij het eindgesprek aanwezig te zijn.

Het kan voorkomen dat de instructeur uiteindelijk niet mee kan omdat bijvoorbeeld een examinator in opleiding meerijdt.

De examinator let onder meer op je beheersing van de auto, kijkgedrag, voorrang verlenen en het rekening houden met andere weggebruikers.

Hij beoordeelt je op zeven examenonderdelen,

In- en uitvoegen,

Het gedrag bij kruispunten

De bijzondere manoeuvres.

In het vernieuwde rijexamen rijd je een gedeelte van het examen en zo’n tien tot vijftien minuten zelfstandig naar een bepaalde bestemming.

Als je voor dit praktijkexamen tijdens de tussentijdse toets een vrijstelling hebt verdiend voor de bijzondere manoeuvres, dan krijg je daar vrijstelling voor.

(De vrijstelling geldt altijd alleen voor het eerstvolgende examen na je tussentijdse toets).

Meenemen naar het examen

Wanneer je deelneemt aan het praktijkexamen B moet je de volgende documenten overhandigen:

De oproepkaart

Geldig identiteitsbewijs

Zelfreflectie formulier

Adviesformulier tussentijdse toets

Waarom je voor rijschool RijBijMurat zou moeten kiezen?

Sinds 2002

Autorijschool RijBijMurat in Den Haag staat sinds 2002 bekend als een goede opleider waar kwaliteit, betrouwbaarheid en persoonlijke begeleiding belangrijk zijn.

Vaste instructeur

De rijopleiding wordt verzorgd door een vaste instructeur. De instructeur begeleidt je tot en met het praktijkexamen. In overleg met je instructeur bepaal je hoe vaak je wilt rijden en hoelang.

Passende rijopleiding op maat

Heb je iedere week een vrije ochtend of middag, dan kan je binnen 6 tot 10 weken al het praktijkexamen doen. De meeste kiezen voor iedere week één les, maar twee keer 2 uur is ook mogelijk.

Goede slagingskans

Het slagingspercentage van de rijschool voor het eerste examen rond het kringgemiddelde van het CBR.

Waar wij als rijschool voor staan

Onze kernwaarden als rijschool

Rijles voor ieder persoon

Ben je op zoek naar een rijschool die je alles te bieden heeft? Dan ben je bij ons aan het juiste adres. Wij verzorgen namelijk rijlessen in Den Haag en omstreken.

Hoge kwaliteit lessen

Wij staan niet alleen bekend om onze hoge kwaliteit en hoog slagingspercentage, maar we zijn ook een begrip als het gaat om een goede, prettige sfeer tijdens de rijlessen in Den Haag en omliggende plaatsen.

Loepzuiver leren rijden

Wij geven doel gericht les om een goed eindresultaat te behalen.

Volledig op maat

Een rijles duurt zestig minuten en is onder leiding van een ervaren, gediplomeerde instructeur. Gedurende jouw rijopleiding les je altijd in dezelfde auto met dezelfde instructeur, zodat de continuïteit gewaarborgd blijft en je weet waar je aan toe bent. Er wordt altijd een lesplan aangepast aan jou voorkennis om en goed eindresultaat te behalen.

Wat studenten over ons zeggen

Patrick
Geslaagd leerling

Na de tweede keer kon ik dan mijn rijbewijs in ontvangst nemen. goede begeleiding heeft ervoor gezorgd dat ik nu met 17.5 jaar oud achter het stuur mag!

Frans Gilsen
Geslaagd Leerling

Van een andere rijschool overgestapt naar Murat. Beste beslissing ooit! En een stuk goedkoop.

Diana van straveren
Geslaagd leerling

Super snel mijn rijbewijs gehaald met hulp van murat. Super bedankt!

Lees verder hoe dit in z'n werk gaat bij Rijschool Murat:

Daarom kiezen voor Rijschool Murat

Onze belofte als rijschool

21 jaar ervaring

Onze rijschool bestaat sinds 2002 en is gevestigd in Den Haag. Wij bieden een uiterst flexibele en kwalitatief hoogwaardige rijopleiding. Kwaliteit, deskundigheid en vriendelijkheid zijn onze kernwoorden.

Onstpannen rijden

Wij bieden een uiterst flexibele en kwalitatief hoogwaardige rijopleiding. Onze kernwoorden zijn:
* Kwaliteit * deskundigheid * vriendelijkheid * ontspannen sfeer

Betaalbaar rijden

Doordat wij efficiënt en effectief rijden en onze lessen naadloos op elkaar aan laten aansluiten zijn wij in staat om kosten te besparen. Vanzelfsprekend berekenen wij die besparing door naar jou! Daarom les je bij ons al voor slechts 50 euro per uur.

Scherpe analyses

Na vele examens en opleiding is het ons gelukt door onze scherpe analyses en les methodes om ons doel te bereiken: Veilig, verantwoord en zelfstandig verkeersdeelnemers het verkeer in sturen.

Betalen per les

Nooit teveel lessen kopen. Wij hebben geen pakketten!

Meer weten?

We willen dolgraag met je spreken om verder kennis te maken. Autorijschool Murat nodigt u graag vrijblijvend uit voor een eerste proefles of adviesgesprek.